ЖК chalet - ЖК Chalet - Сквер
Сквер

Проектування зеленої зони було розпочато з подеревної зйомки. На території 1,15 га нараховано 354 дерева. Основні види: сосна звичайна і дуб червоний.

В процесі збору інформації було з'ясовано, що раніше тут жили білки звичайні, але популяція мігрувала в останні два роки. Компанією UDG було розміщено годівниці "по всяк випадок" та запрошено спеціалістів для консультацій щодо можливості поновлення популяції. Основним елементом рекомендацій стало урізноманітнення видів рослинності для розширення кормової бази. Білка живиться насінням хвойних дерев, бруньками, горіхами, жолудями, ягодами, а також комахами і яйцями дрібних птахів. Відповідно для нових додаткових посадок у сквері було підібрано ще квітучі рослини та ягідники (спірея, гортензія, дерен, вербена, ірга, осока тощо). Це забезпечить власну екосистему паркової зони.

Проектування архітектурної частини скверу реалізовано компанією Urban Design під керівництвом архітектора та урбаніста Станіслава Дьоміна. Проектом заплановано:

  • 1
  • збільшити кількість дерев на ділянці з 354 до 380 одиниць, висадити кілька сотень квітучих рослин та ягідників
  • 2
  • розчистити територію від сміття та порослі
  • 3
  • зняти паркани та відкрити можливість використання рекреаційних передумов для жителів кварталу
  • 4
  • розташувати доріжки та майданчики для відпочинку та розваг за наявною схемою розміщення дерев (вільний простір поміж дерев), мінімально втручаючись у природній ландшафт
  • 5
  • включити ділянку скверу в схему пішохідного руху місцевості

"Весь світ - театр,
Чоловіки, жінки - просто актори.
У них свої є виходи й уходи,
І кожен не одну лиш грає роль."

У. Шекспір

Простір "Скверу львівських митців" побудовано за принципом відкритої арени з подіумом (сценою) всередині, навколо якої концентричними колами розміщуються глядацькі місця. Також в напрямку сцени підіймається консольний оглядовий майданчик, наче ложа у театрі, з якого можна споглядати дію - виставу, що розгортається на сцені та навколо неї.

Всі пішохідні напрямки руху в сквері під різними кутами ведуть людей крізь амфітеатр. Вони проходять назустріч один одному, минаючи подіум. Виникає зоровий контакт, емоційна реакція, невербальне спілкування, потім вони покидають сцену і на ній з'являються інші люди. Виникає безперервна вистава, у якій кожен відвідувач стає актором і глядачем одночасно. Як у Шекспіра.

Скульптура видатного артиста України Богдана Сильвестровича Ступки

Трохи осторонь від подіуму на одному з глядацьких місць розміщується скульптура видатного актора Богдана Сильвестровича Ступки. Він, посміхаючись, споглядає дію, яку розігрують для нього випадкові люди, як вони повертають йому те, що він давав своєю видатною творчістю все своє життя.

Ми сконтактували з сім'єю видатного актора і отримали погодження на використання образу для створення бронзової скульптури і розташування її на території скверу. Відкриття планується влітку 2021 року.

І ще про важливе: реалізація проекту благоустрою "Сквер львівських митців" передбачає збільшення кількості дерев на ділянці з 354 до 380 одиниць. Підсумком буде стала (sustainable) зелена зона з сучасним концептом її використання як громадського простору. Саме так, як це відбувається у великих містах світу з найкращим рівнем якості життя.

Зворотній зв’язок
Залиште свій номер телефону, наш менеджер зв`яжеться з вами
Надіслати
Дякуємо за заявку!
Чекайте на дзвінок